EDIMAX - Legacy Products - Switches - 24-poorts Fast Ethernet Management switch met 2 SFP slots

24-poorts Fast Ethernet Management switch met 2 SFP slots

ES-5260GM

  • 2 dual-media poorten voor flexibele glasvezelverbindingen
  • Ondersteunt 802.1x port-based netwerktoegangscontrole
  • IEEE 802.1D compatible, 802.1w rapid spanning tree en IEEE 802.3ad link aggregatie
  • 802.1q tag-based VLAN en Q-in-Q double tag
  • IGMP snooping, IGMP fast leave, IGMP filtering en geavanceerde MVR
  • Ondersteunt DHCP, snooping en relay agent met optie 82
  • Poort-IP binding functie voor LAN-beveiliging
  • QCI gebaseerd op toepassingsverkeer voor QoS en snelheidsbeperking
  • Ondersteunt SNMPv1 en SNMPv2c netwerkbeheer


De ES-5260GM 24-poorts Gigabit Ethernet management switch is een standaard switch die voldoet aan alle gigabit en Fast Ethernet specificaties. Deze switch is voorzien van 22 gigabit TP en 2 gigabit TP/SFP glasvezel dual media-poorten, waardoor de switch beheerd kan worden via een RS-323 seriële poort of Ethernetpoort via CLI of een web-based management-interface die verbonden is met een SNMP agent. Met de SNMP agent kan de netwerkbeheerder toegang krijgen tot de switch om deze te bekijken, configureren en de activiteit voor elke poort te beheren, met als resultaat een beter netwerkbeheer en een verbeterde netwerkefficiëntie. Daarnaast, biedt deze switch een uitgebreide reeks functies zoals Quality of Service, Spanning Tree Protocol, VLAN, port trunking, bandbreedtebeheer, SNMP/RMON en IGMP snooping. De ES-5260GM is geschikt voor zowel metro-LAN en office-toepassingen.

Edimax' QoS met 4 prioriteitswachtrijen
De QoS (Quality Of Service)-functie biedt 4 interne wachtrijen om 4 verschillende classificaties in het dataverkeer ondersteunen. Pakketten met hoge prioriteit ondergaan minder vertraging binnen de switch, die een lagere latentie hanteert voor vertragingsgevoelig verkeer. De ES-5260GM is in staat om verschillende prioriteiten toe te kennen aan datapakketten per poort, waaronder 802.1p prioriteitsmarkering, DiffServ en/of IP TOS, IPv4 en UDP/TCP-toepassingsverkeer. De QoS werkt op volledige snelheid en de werkelijke indeling bij elke uitgaande poort kan worden gebaseerd op een strikte gewogen 'round robin'.

Port-mirroring
De port-mirroring functie stelt het inkomende verkeer in staat om het kopiëren van poorten uit te voeren. Dit mechanisme helpt bij het opsporen van netwerkfouten of abnormale pakketoverdracht zonder de datastroom te verstoren, waarbij het inkomende verkeer gecontroleerd wordt door een enkele poort die is gedefinieerd als mirror capture poort. De mirror capture poort kan elke 10/100- of 10/100/1000-poort zijn. U kunt ook meerdere poorten tegelijk als mirror instellen, maar dit kan congestie veroorzaken aan de kant van de ontvangpoort.

Q-in-Q VLAN voor verbeterde prestaties en beveiliging
De VLAN-functie in de switch biedt het voordeel van zowel beveiliging als prestatie. VLAN wordt gebruikt om verkeer van verschillende gebruikers apart te houden en zo een betere beveiliging te bieden. Ook het beperken van het dataverkeer binnen één VLAN broadcast domein verbetert de prestatie. Q-in-Q, het gebruik van VLAN tags is een efficiënte methode om 'subscriber aggregration' mogelijk te maken.

Isolated group voor poortbeveiliging
Met de 'Isolated Group' functie kunnen bepaalde poorten worden aangewezen als beveiligde poorten. Alle andere poorten zijn niet-afzonderlijk. Verkeer tussen afzonderlijke groepen wordt geblokkeerd. Verkeer kan alleen van een geïsoleerde groep naar een niet-geïsoleerde groep verstuurd worden.

802.3ad LACP met Dynamische Link failover
Dynamische fail-over wil zeggen dat pakketten niet worden toegewezen aan een trunk-poort die hapert. Als een van de poorten zou uitvallen, wordt het verkeer automatisch verdeeld over de resterende actieve poorten.

Op poort gebaseerde 802.1x netwerktoegangscontrole voor verbeterde netwerkbeveiliging
De 802.1x- functie maakt gebruikersauthenticatie mogelijk voor elke poging om toegang te krijgen tot het netwerk. De poortbeveiligingsfunctie maakt het mogelijk om de netwerktoegang te beperken voor niet-geregistreerde gebruikers. Door gebruik te maken van deze functies kunt u een toegangsmechanisme opzetten dat zowel is gebaseerd op de identiteit van gebruiker en apparatuur, als op het aantal toegangsstations.

Ondersteunt 802.1D-compatibele en 802.1w- Rapid Spanning Tree
Voor omgevingen met meerdere switches die STP ondersteunen kunnen gebruikers de switches configureren met een back-up bridge pad, zodat de overdracht en ontvangst van pakketten gegarandeerd kan worden, ook in het geval van een switch-failover.

2 dual-media poorten voor flexibele glasvezelverbindingen
2 dual-media poorten zijn beschikbaar voor flexibele glasvezelverbindingen. Gebruikers kunnen optionele ontvangstmodules in deze slots installeren voor de korte, middellange of lange afstand glasvezel-backbone. De RJ-45 module wordt vervolgens uitgeschakeld in de corresponderende 10/100/1000Base-T verbindingen.

Broadcast/Multicast/Unknown-Unicast Storm Control
Om broadcast, multicast of unknown-unicast flooding in het netwerk te voorkomen kan de 'storm control'-functie gebruikt worden om overmatig netwerkverkeer te beperken. Er wordt gebruik gemaakt van drempelwaarden om de limiet per poort te controleren. Pakketten worden verwijderd als de vooraf ingestelde hoogste drempel overschreden wordt.

Toegangscontrolelijst (Access Control List)
De ACL's zijn onderverdeeld in verschillende EtherTypes: IPv4, ARP protocol, MAC, VLAN, etc. Als u een ACL creëert voor 'ingress classification' kunt u een beleid instellen voor elke poort. Elke beleid kan worden toegepast op elke willekeurige poort. Dit maakt het zeer eenvoudig om te bepalen met welk type ACL-beleid werkt.


Netwerkinterface
Interface
Connector
Poort
10/100/1000Mbps TP Jack (RJ-45) TP (RJ-45) 1 tot 22
100/1000Mbps SFP glasvezelmodule Dual-media Autodetectie TP (RJ-45) TP (RJ-45) / SFP 23-24

Hardwarespecificaties
Functie
Omschrijving
Voltage 100~240V
Frequentie 50~60Hz
Verbruik 35W
Temperatuur 0° a 50°C
Vochtigheid 5% a 90%
Afmetingen 240 (b) x 44 (d) x 200 (D) mm
Gewicht Hoofdunit: 1.64kg
Verpakking: 2,90kg
Veiligheid In overeenstemming met FCC Deel 15 Klasse A & CE-markering
*Maximum performance, actual data rates, and coverage will vary depending on network conditions and environmental factors.
*Actual viewing resolution and frame rate of network cameras depend on connection speed.
*Product specifications and design are subject to change without notice.